Προετοιμάζουμε το ταξίδι σας στο Rodos Palladium ...
Πολιτική Απορρήτου - rodospalladium.gr

https://www.rodospalladium.gr/el/guest-privacy-notice-379.htm - 17 Οκτ 2019
ΚΡΑΤΗΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΗ
κρατηση ξενοδοχείο

Πολιτική Απορρήτου

Ενημέρωση

για την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πελατών και Επισκεπτών Δικτυακού Τόπου

Έκδοση 1.0
20.01.2019

Εισαγωγή

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ισχύει για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (εφεξής "Προσωπικά Δεδομένα"), ως πελάτης του ξενοδοχείου ή επισκέπτης του Ιστότοπου μας (εφεξής "Πελάτης" ή "Επισκέπτης" ή "εσείς"), που γίνεται από την εταιρεία «ΡΕΞΕΚΑ Α.Ε» (εφεξής "Ξενοδοχείο" ή "Ξενοδοχείο Rodos Palladium" ή "εμείς").

Ως πελάτης του ξενοδοχείου ή επισκέπτης του Ιστότοπου μας έχετε δικαίωμα στην προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σας. Το Ξενοδοχείο σέβεται την ιδιωτικότητα σας και τα προσωπικά σας δεδομένα και ενεργεί πάντα συμμορφούμενο με τη Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Το ξενοδοχείο επίσης δεσμεύεται να ενεργεί με διαφάνεια όσον αφορά τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του.

Με τον όρο «Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» (εφεξής "Νομοθεσία") εννοούμε το σύνολο των νόμων, κανονισμών, οδηγιών κλπ., Ελληνικών ή Ευρωπαικών που αφορούν την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια αυτών.

Βασικά αλλά όχι αποκλειστικά νομοθετήματα αποτελούν ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR), η Οδηγία ePrivacy για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, καθώς και κάθε άλλη Γνώμη ή Κατευθυντήρια Γραμμή που έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά και να φυλάξετε την παρούσα πολιτική με την οποία σας εξηγείται ρητά πώς και γιατί συλλέγουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, τι κάνουμε με αυτά, πόσο καιρό τα διατηρούμε, με ποιόν τα μοιραζόμαστε, πώς τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που μπορείτε να έχετε σχετικά με αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε πάντοτε πλήρως ενήμεροι ως προς τους τρόπους και  τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιούμε τα εν λόγω δεδομένα καθώς και τα δικαιώματά σας σύμφωνα με τη Νομοθεσία.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Το Ξενοδοχείο σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων ενεργεί ως «Υπεύθυνος Επεξεργασίας». Αυτό σημαίνει ότι το Ξενοδοχείο είναι υπεύθυνο για να αποφασίζει τους τρόπους με τους οποίους και τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγει και χρησιμοποιεί («επεξεργάζεται») τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι:

ΡΕΞΕΚΑ Α.Ε
Rodos Palladium Hotel
Καλλιθέα, Ρόδος, 85100, Ελλάδα
Τηλ : +30 22410 57300
Φαξ : +30 22410 86424
E-mail: info@rodospalladium.gr
https://www.rodospalladium.gr

Αρχές Επεξεργασίας

Στα πλαίσια της συμμόρφωσης με τη Νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και ειδικότερα:

  • Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας Δεδομένα με δίκαιο, νόμιμο, θεμιτό, σαφή, αντικειμενικό και διαφανή τρόπο.
  • Συλλέγουμε τα δεδομένα σας μόνο για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς που θεωρούμε κατάλληλους και σας έχουν εξηγηθεί επαρκώς. Επίσης, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν με κανέναν άλλο τρόπο παρά μόνο αποκλειστικά για τους σκοπούς αυτούς.
  • Συλλέγουμε και διατηρoύμε τα ελάχιστα δυνατά δεδομένα, τα οποία είναι κατάλληλα, συναφή και απολύτως αναγκαία για τους σκοπούς επεξεργασίας.
  • Βεβαιώνουμε ότι τα δεδομένα είναι σωστά και θα διατηρούνται επικαιροποιημένα και με ακρίβεια.
  • Θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα τα χρειαζόμαστε για την εκπλήρωση κάθε σκοπού επεξεργασίας.
  • Θα φροντίσουμε να τα αποθηκεύουμε με την ενδεδειγμένη ασφάλεια.
  • Τα επεξεργαζόμαστε με τρόπο που να διασφαλίζει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά τρόπο παράνομο ή αντίθετο στη βούλησή σας.

Νόμιμη Βάση Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα σύμφωνα με τουλάχιστον μία από τις νόμιμες βάσεις που αναφέρονται ειδικότερα παρακάτω:

  • Η επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης.
  • Η επεξεργασία γίνεται με βάση τη συγκατάθεσή σας, που έχει δοθεί για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με το νομοθετικό πλαίσιο που υποχρεώνει το Ξενοδοχείο στην διατήρηση και επεξεργασία συγκεκριμένων κατηγοριών προσωπικών δεδομένων.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη ζωτικού σας συμφέροντος ή άλλου φυσικού προσώπου.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει το Ξενοδοχείο ή τρίτος εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύουν τα δικά σας συμφέροντα, θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες αναφορικά με την προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στο Ξενοδοχείο.

Προσωπικά Δεδομένα που Συλλέγουμε και Επεξεργαζόμαστε

Τα Προσωπικά Δεδομένα είναι οποιαδήποτε πληροφορία που σχετίζεται με εσάς ως αναγνωρίσιμο άτομο. Αναλυτικά τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε περιγράφονται παρακάτω:

  • Στοιχεία σχετικά με την ταυτότητά σας (το όνομα, το επίθετο, φύλο, ημερομηνία γέννησης,  οικογενειακή κατάσταση, αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου, εθνικότητα, χώρα διαμονής, επάγγελμα, κ.λ.π.)
  • Στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση κατοικίας, οι αριθμοί τηλεφώνου ή φαξ, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλπ.)
  • Στοιχεία που σχετίζονται με τη διαμονή σας (προτιμήσεις δωματίων,  ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης, ονοματεπώνυμα,  ημερομηνίες γέννησης και αριθμοί δελτίων ταυτότητας ή διαβατηρίων των ατόμων που θα διαμένουν στο δωμάτιο).
  • Πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση προϊόντων (φαγητά, ποτά), παροχή υπηρεσιών (μετακινήσεις, spa, αναψυχή, κτλ.), συμμετοχή σε δράσεις στον χώρο του ξενοδοχείου και των ενδεχόμενων σχετικών χρεώσεων και λογαριασμών.
  • Χρηματοοικονομικές πληροφορίες όπως στοιχεία σχετικά με τον τρόπο πληρωμής, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, ο αριθμός φορολογικού μητρώου οι αναλυτικές δαπάνες και το ιστορικό συναλλαγών. 
  • Ειδικά αιτήματα, και άλλες προτιμήσεις που αφορούν τη διαμονή σας για την ικανοποίηση ιδιαίτερων περιστάσεων (επαγγελματικών, υγείας, κοινωνικών, ψυχαγωγίας, θρησκευτικών, κτλ)
  • Στοιχεία που σχετίζονται με τη υγεία σας, τυχόν αλλεργίες, τις διατροφικές προτιμήσεις σας, κ.λ.π.
  • Πληροφορίες που παρέχετε σχετικά με τις προτιμήσεις σας ως προς την δυνατότητα του ξενοδοχείου να επικοινωνεί μαζί σας πχ για την αποστολή ενημερωτικής αλληλογραφίας.
  • Δεδομένα που συλλέγονται από συστήματα ελέγχου της ασφάλειας του Ξενοδοχείου και των Πελατών όπως μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV).
  • Δεδομένα υγείας, κλήση ιατρού, συμπτώματα, ιατρικό ιστορικό, στοιχεία προσωπικού ιατρού που συλλέγονται είτε από εσάς τους ίδιους είτε από συγγενικά ή φιλικά σας πρόσωπα σε περίπτωση ασθένειας, τραυματισμού, ατυχήματος ή έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο ξενοδοχείο.
  • Δεδομένα σχετικά με καταγγελίες, παράπονα ή αντιρρήσεις που μπορεί να έχετε υποβάλει.
  • Λεπτομέρειες που αφορούν το επίπεδο ικανοποίησης σας σε ότι αφορά τα προϊόντα, τις υπηρεσίες μας και γενικότερα την εμπειρία σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Όταν χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο μας, συγκεντρώνουμε και πληροφορίες αυτόματα, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Αυτές περιλαμβάνουν στοιχεία όπως τις ρυθμίσεις γλώσσας, τη διεύθυνση IP, την τοποθεσία, τις ρυθμίσεις συσκευής, το λειτουργικό σύστημα της συσκευής, την ώρα χρήσης, το URL ανακατεύθυνσης κτλ. Μπορεί επίσης να συγκεντρώσουμε δεδομένα μέσω cookies. Tα cookies είναι μικρά αρχεία που αποθηκεύει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή ενός επισκέπτη και στα οποία ο Ιστότοπος έχει πρόσβαση με στόχο την ανάλυση της συμπεριφοράς του χρήστη. Αναλυτικά τόσο τα είδη των Cookies που υπάρχουν όσο και το είδος της επεξεργασίας που γίνεται περιγράφονται σε ξεχωριστή πολιτική (Cookies Policy)

Χρησιμοποιούμε επίσης το Google Analytics για να αναλύσουμε τη χρήση του Ιστότοπου μας. Το Google Analytics παράγει στατιστικές και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αναφορών. Αναλυτικά τα είδη επεξεργασίας που γίνονται μέσω του Google Analytics περιγράφονται σε ξεχωριστή πολιτική (Cookies Policy)

Σε περίπτωση εγγραφής ή / και πρόσβασης μέσω λογαριασμού τρίτων συστημάτων (Social Login), μπορούμε να συλλέξουμε και να αποκτήσουμε πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες του προφίλ του χρήστη από το αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο μόνο για εσωτερικούς διοικητικούς σκοπούς ή / και για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω.

Δεν επεξεργαζόμαστε δεδομένα ανηλίκων χωρίς την συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα.

Επεξεργασία ειδικών κατηγοριών προσωπικών δεδομένων

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ορίζει ειδικές κατηγορίες δεδομένων που πρέπει να τυγχάνουν επεξεργασίας σύμφωνα με αυστηρότερες διαδικασίες όπως για παράδειγμα τα δεδομένα υγείας. Η επεξεργασία τέτοιων δεδομένων γίνεται μόνο όταν μας δοθούν από εσάς ενδεχομένως στα πλαίσια ενός αιτήματος σας (πχ διατροφικές αλλεργίες) ή αν απαιτείται από τους ισχύοντες νόμους ή κανονισμούς.

Τρόπος συλλογής και πηγή των Δεδομένων προσωπικού Χαρακτήρα

Η συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται συνήθως από εσάς τους ίδιους ενδέχεται όμως  γίνει συλλογή Προσωπικών σας Δεδομένων και από άλλες πηγές όπως παρακάτω:

  • Από ταξιδιωτικούς πράκτορες, επιχειρηματικούς συνεργάτες, και τρίτα συστήματα (πχ κρατήσεων).
  • Από πληροφορίες που δημιουργούνται για εσάς όταν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
  • Από μέλη της οικογένειας σας, συνεργάτες ή δικαιούχους προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Από τον Ιστότοπο μας
  • Από επιχειρηματικούς εταίρους (για παράδειγμα, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστές), δικαιούχους λογαριασμών ή άλλους που αποτελούν μέρος της παροχής των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.

Σκοπός Συλλογής και Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων

Επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης και προκειμένου να εκπληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις όπως η παροχή και ολοκλήρωση μιας κράτησης, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης πληρωμών, η παροχή και ολοκλήρωση της συμβατικής υπηρεσίας διαμονής, καθώς και πρόσθετες υπηρεσίες που ζητήσατε.
  • Για την διαχείριση αιτημάτων που έχετε υποβάλει.
  • Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στα ειδικά αιτήματα, και άλλες προτιμήσεις που αφορούν τη διαμονή σας για την ικανοποίηση ιδιαίτερων περιστάσεων (επαγγελματικών, υγείας, κοινωνικών, ψυχαγωγίας, θρησκευτικών, κτλ)
  • Για την προστασία των ζωτικών σας συμφερόντων.
  • Για την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος.
  • Για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων του Ξενοδοχείου (ή τρίτου) με την προϋπόθεση ότι έναντι των συμφερόντων αυτών δεν υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες των Επισκεπτών.
  • Για να διαχειριστούμε αιτήματα επικοινωνίας σας μέσω των καναλιών που παρέχονται για το σκοπό αυτό.
  • Για τη συμμόρφωση με το νομοθετικό πλαίσιο που υποχρεώνει το Ξενοδοχείο στην διατήρηση και επεξεργασία συγκεκριμένων κατηγοριών προσωπικών δεδομένων όπως για παράδειγμα η συμμόρφωση με νόμιμα αιτήματα από τις αρχές εφαρμογής του νόμου όπως η αστυνομία ή οι φορολογικές αρχές.
  • Για τη διαχείριση παραπόνων, παρατηρήσεων, καταγγελιών, συμβάντων, ασθενειών, ατυχημάτων, τραυματισμού ή έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο ξενοδοχείο.
  • Για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή με άλλη σχετική επαφή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Για την παροχή εξατομικευμένης πληροφόρησης, προσφορών και υπηρεσιών κατά την διάρκεια της διαμονής σας.
  • Για ενέργειες άμεσου Μάρκετινγκ όπως ενημερωτικής αλληλογραφίας και προωθητικών επικοινωνιών για νέα προϊόντα και υπηρεσίες ή άλλες προσφορές που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν μέσω του φυσικού ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κινητών συσκευών ή κοινωνικών δικτύων (με τη συγκατάθεσή σας).
  • Για ενέργειες άμεσου Μάρκετινγκ μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών και βίντεο σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα (με τη συγκατάθεσή σας).
  • Για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών προώθησης και της διαφήμισης.
  • Για τον εντοπισμό, τη διερεύνηση και πρόληψη απάτης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων. Για τους σκοπούς αυτούς, τα προσωπικά δεδομένα μπορεί να κοινοποιηθούν σε τρίτα μέρη, όπως στις αρχές εφαρμογής του νόμου, και σε εξωτερικούς συμβούλους.
  • Για την βελτίωση εμπειρίας του επισκέπτη, της λειτουργίας της επιχείρησής μας και των επιχειρηματικών συνεργατών μας, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και την αναθεώρηση και βελτίωση των σημερινών προϊόντων και υπηρεσιών και δραστηριοτήτων προώθησης μέσω πληροφοριών που μας παρέχονται από τα σχόλια και τις αξιολογήσεις σας.
  • Για την ασφάλεια σας,  την προστασία σας και προκειμένου να αποφευχθούν παράνομες ενέργειες σε βάρος σας.

Κάποιες από τις ανωτέρω περιπτώσεις επεξεργασίας αλληλοκαλύπτονται σε ορισμένο βαθμό και συνολικά αποτελούν νόμιμες βάσεις και θεμιτούς σκοπούς στο πλαίσιο των οποίων επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί ή για άλλους σκοπούς συμβατούς με τους αρχικούς. Έαν απαιτηθεί να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά σας δεδομένα για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, θα ενημερωθείτε σχετικά και θα σας γνωστοποιηθεί η νομική βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η επεξεργασία ή ενδεχομένως θα ζητηθεί η συγκατάθεση σας.

Σε κάθε περίπτωση, η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις αρχές του παρόντος και τους κανόνες της Νομοθεσίας περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του profiling

Δεν λαμβάνουμε αποφάσεις οι οποίες μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε εσάς, συμπεριλαμβανομένου του profiling, κατά τρόπο  αυτοματοποιημένο (λήψη απόφασης αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικού συστήματος χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή)

Πότε και πώς μοιραζόμαστε ή κοινοποιούμε Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που λαμβάνουμε με άλλους

Στο πλαίσιο λειτουργίας του και προκειμένου να εκπληρώσει τις συμβατικές και νομικές υποχρεώσεις του για τους σκοπούς που περιλαμβάνονται σε αυτήν την Πολιτική Απορρήτου το Ξενοδοχείο ενδέχεται να διαβιβάσει ορισμένα προσωπικά δεδομένα σε τρίτους συμπεριλαμβανομένων πιστωτικών ιδρυμάτων, φορολογικών αρχών, γραφείων παροχής  λογιστικών υπηρεσιών, ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτών, συνεργαζόμενων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, γιατρών, δικηγόρων, φορέων υγείας, παρόχων συντήρησης, διαφόρων παρόχων υπηρεσιών, κτλ. και γενικότερα σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος απαιτείται για την εκπλήρωση των κανονιστικών και νομικών υποχρεώσεων του.

Η διαβίβαση των δεδομένων θα γίνεται με την διασφάλιση (όπου είναι εφικτό) ότι αυτά τα τρίτα μέρη επεξεργάζονται τα δεδομένα σας με απόλυτη εμπιστευτικότητα, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία τους σύμφωνα με τις πολιτικές μας και δεν χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα για δικούς τους σκοπούς ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό πλην αυτών που έχουν συμφωνηθεί.

Συγκεκριμένα δεδομένα μπορούν να διαβιβαστούν σε συγγενικά σας πρόσωπα μετά από προηγούμενη συγκατάθεσή σας ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πέραν των ανωτέρω, το Ξενοδοχείο δεν θα διαβιβάσει προσωπικά δεδομένα σε κανένα τρίτο μέρος εκτός εάν μόνο είναι νομικά υποχρεωμένο να το πράξει ή όταν πρέπει να συμμορφωθεί με τα συμβατικά και νομικά του καθήκοντα (οι φορολογικές αρχές ή η αστυνομία εκπλήρωση των ελεγκτικών μας καθηκόντων)

Το Ξενοδοχείο δεν θα πωλήσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και δεν θα επιτρέψει σε τρίτους να πωλούν τα δεδομένα που έχει διαβιβάσει σε αυτούς.

Συνεργαζόμαστε με τρίτες εταιρείες για να σας προσφέρουμε υπηρεσίες ηλεκτρονικών κρατήσεων όπως η booking.com ή Web Hotelier και Channel Managers. Παρόλο που εμείς παρέχουμε το περιεχόμενο σε αυτούς τους ιστοχώρους και εσείς πραγματοποιείτε κράτηση απευθείας σε εμάς, η επεξεργασία των κρατήσεων γίνεται από την τρίτες εταιρείες. Τα στοιχεία που δίνετε σε αυτές τις τρίτες εταιρείες αποθηκεύονται σε μία ή περισσότερες βάσεις δεδομένων που φιλοξενούνται από αυτές. Αυτές οι τρίτες εταιρείες δεν χρησιμοποιούν ή δεν έχουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες για σκοπούς άλλους από την διαχείριση των κρατήσεων.

Αποκάλυψη Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Θα χρησιμοποιήσουμε και θα αποκαλύψουμε προσωπικά δεδομένα όπως πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο ή κατάλληλο:

  • Στις αρχές εφαρμογής του νόμου και σε άλλες κυβερνητικές αρχές στον βαθμό που απαιτείται από τον νόμο ή είναι απολύτως απαραίτητο για την πρόληψη, τον εντοπισμό ή τη δίωξη ποινικών αδικημάτων και απάτης.
  • Για να συμμορφωθούμε με το εφαρμοστέο δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των νόμων εκτός της χώρας διαμονής σας.
  • Για να συμμορφωθούμε με τη νομική διαδικασία.
  • Για να ανταποκριθούμε σε αιτήματα από δημόσιες και κρατικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των αρχών εκτός της χώρας διαμονής σας, και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις εθνικής ασφάλειας ή επιβολής του νόμου.
  • Για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Διεθνείς Διαβιβάσεις Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε τρίτες χώρες

Mερικές φορές τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να μεταφερθούν σε τρίτες χώρες εκτόε της ΕΕ για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική. Η διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα προς τρίτη χώρα ή διεθνή οργανισμό μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκτιμήσει ότι αυτές οι τρίτες χώρες προσφέρουν επαρκές επίπεδο προστασίας ή υπάρχουν κατάλληλες διασφαλίσεις και εγγυήσεις (πχ τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που έχουν λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και υπό την προϋπόθεση ότι υφίστανται εκτελεστά δικαιώματα και αποτελεσματικά ένδικα μέσα για εσάς.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα δεδομένα σας

Θα διατηρήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για την περίοδο που είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των σκοπών που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου εφόσον είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των συμβατικών και νομικών υποχρεώσεων μας, εκτός εάν απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο η παρατεταμένη περίοδος διατήρησης ή εάν ο Χρήστης ζητήσει την απόσυρσή τους από εμάς, αντιτάσσεται ή ανακαλεί τη συγκατάθεσή τους.

Τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό των περιόδων κράτησής μας περιλαμβάνουν:

  • Το χρονικό διάστημα που έχουμε μια συνεχή σχέση μαζί σας και σας παρέχουμε τις Υπηρεσίες μας
  • Εάν έχετε μια κράτηση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί
  • Εάν υπάρχει μια νομική υποχρέωση που μας επιβάλει την διατήρηση (για παράδειγμα, ορισμένοι νόμοι απαιτούν από εμάς να τηρούμε τα αρχεία των συναλλαγών σας για μια ορισμένη χρονική περίοδο, πριν να τα διαγράψουμε)
  • Κατά πόσον η διατήρηση ενδείκνυται λαμβάνοντας υπόψη τη νομική και φορολογική μας κατάσταση
  • Για όσο διάστημα έχουμε λογικές επιχειρηματικές ανάγκες, όπως η διαχείριση της σχέσης μας με σας και η διαχείριση των λειτουργιών μας
  • Για όσο διάστημα κάποιος θα μπορούσε να προσφύγει εναντίον μας.
  • Περιόδους διατήρησης σύμφωνα με νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις ή οδηγίες.

Εάν η συλλογή δεδομένων βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας, αυτά μπορούν να διαγραφούν ανά πάσα στιγμή μετά την απόσυρση της συγκατάθεσης σας.

Τα δεδομένα σας ενδέχεται επίσης να διαγραφούν σε μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις: 

  • όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς που συλλέγονται
  • όταν η διαγραφή είναι απαραίτητη προκειμένου να συμμορφωθούμε στις νομικές μας υποχρεώσεις
  • κατόπιν αιτήματός σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν επιτακτικοί νομικοί λόγοι που να απαιτούν τη διατήρησή της.
     

Τα δεδομένα θα καταστραφούν με ασφαλή τρόπο όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα. Ενδέχεται η εταιρεία να χρειαστεί να διατηρήσει κάποια οικονομικά δεδομένα για νόμιμους σκοπούς (π.χ. λογιστικά θέματα).

Τα Δικαιώματα σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που τίθενται στη Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έχετε τα εξής δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Δικαίωμα ενημέρωσης διαφάνειας: Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε ποιος επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, πώς τα επεξεργάζεται, ποια είναι αυτά και για ποιον λόγο.
  • Δικαίωμα πρόσβασης. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε δωρεάν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Δικαίωμα διόρθωσης. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση ανακριβών προσωπικών δεδομένων και συμπλήρωσης ελλιπών στοιχείων.
  • Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»). Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή προσωπικών σας δεδομένων, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως όταν τα δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, έχετε ανακαλέσει τη συγκατάθεσή σας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για επεξεργασία, τα δεδομένα έχουν υποβληθεί σε παράνομη επεξεργασία, κτλ. Η διαγραφή δεν μπορεί να εφαρμοστεί όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη μεταξύ άλλων για την τήρηση νομικής υποχρέωσης του Ξενοδοχείου, για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον, για την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στο Ξενοδοχείο, για λόγους δημόσιου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας, για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων κτλ.
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων όταν αμφισβητείται η ακρίβειά τους, η επεξεργασία είναι παράνομη, τα δεδομένα δεν χρειάζονται πλέον στον υπεύθυνο επεξεργασίας ή έχετε αντιρρήσεις ως προς την αυτοματοποιημένη επεξεργασία.
  • Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη μεταφορά των δεδομένων σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας όταν αυτό είναι τεχνικά εφικτό.
  • Δικαίωμα εναντίωσης. Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγεται το δημόσιο συμφέρον. Το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε ορισμένες μορφές επεξεργασίας των προσωπικών σας πληροφοριών, ώστε να μην υπόκεινται στις νομικές συνέπειες της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας ή μορφοποίησης.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει έννομου συμφέροντος ή δημόσιου συμφέροντος, έχετε το δικαίωμα να εκφράσετε τη διαφωνία σας ανά πάσα στιγμή σε σχέση με αυτήν τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε περίπτωση που έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας για τη χρήση κάποιων δεδομένων σας, έχετε επίσης το απεριόριστο δικαίωμα να την αποσύρετε ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσης σας σημαίνει ότι θα σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων που είχατε προηγουμένως δώσει τη συγκατάθεσή σας. Το Ξενοδοχείο βέβαια διατηρεί το δικαίωμα να κρίνει ποιες πληροφορίες πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί προκειμένου να εκπληρώσει τις φορολογικές και νόμιμες εν γένει υποχρεώσεις του. Δεν θα υπάρξουν συνέπειες για την ανάκληση της συγκατάθεσής σας πέρα από την αδυναμία του Ξενοδοχείου να εκτελέσει την εν λόγω επεξεργασία.

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας επικοινωνώντας με το Ξενοδοχείο ή μέσω αποστολής email στην ηλεκτρονική διεύθυνση privacy@rodospalladium.gr ή χρησιμοποιώντας την Φόρμα Αίτησης Υποκειμένου Δεδομένων. Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας εγγράφως με αίτημα, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την διεκπεραίωση του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του και θα σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του. Αν δεν λάβετε απάντηση εντός 30 ημερών ή δεν είστε ικανοποιημένοι με την απάντηση μας, έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, η οποία επιβάλλει τους νόμους περί προστασίας δεδομένων, εάν έχετε ανησυχίες για το πώς το Ξενοδοχείο επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα ή είστε δυσαρεστημένοι από την απάντησή μας στην καταγγελία ή το αίτημά σας.

Αρχή  Προστασίας  Δεδομένων  Προσωπικού  Χαρακτήρα
Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλ: +30-210 6475600
Φαξ: +30-210 6475628
email: contact@dpa.gr
http://www.dpa.gr

Προστασία των προσωπικών δεδομένων σας

Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μια σειρά διαφορετικών πόρων, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αρχείου, του Ιστότοπου, του συστήματος διαχείρισης του Ξενοδοχείου (Property Management System) και άλλα συστήματα πληροφορικής (συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - email). Τα δεδομένα φυλάσσονται στο σύνολο και τη μορφή στην οποία υποβάλλονται, χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση στο περιεχόμενό τους.

Έχουμε θεσπίσει μια σειρά τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας για να αποτρέψουμε τη χρήση ή την πρόσβαση των προσωπικών σας πληροφοριών με μη εξουσιοδοτημένο ή παράνομο τρόπο, την τυχαία απώλεια ή βλάβη της ακεραιότητάς τους, την αλλαγή ή την αποκάλυψή τους. Επιπλέον, περιορίζουμε την πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες μόνο σε εκείνους που έχουν επιχειρηματική ανάγκη να γνωρίζουν. Θα επεξεργάζονται μόνο τα προσωπικά σας στοιχεία σύμφωνα με τις οδηγίες μας και υπόκεινται σε υποχρέωση εμπιστευτικότητας. Τα Προσωπικά Δεδομένα σας θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από τρίτο Εκτελούντα την Επεξεργασία μόνον εάν αυτός δέχεται να συμμορφωθεί με τα συγκεκριμένα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας των δεδομένων.

Σε ενδεχόμενη παραβίαση της ασφάλειας των δεδομένων θα ειδοποιήσουμε εσάς και τυχόν εφαρμοστέους ρυθμιστικούς φορείς όπου θα είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να το πράξουμε.

Ερωτήματα, Προβληματισμοί ή Παράπονα

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την Πολιτική Απορρήτου, αν θέλετε να υποβάλετε κάποιο παράπονο σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων από το Ξενοδοχείο ή τους συνεργάτες του έχετε το δικαίωμα να επικοινωνήσετε μαζί μας. Τα στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται στις ενότητες Υπεύθυνος Επεξεργασίας και Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Συνδέσεις με άλλες ιστοσελίδες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media)

Ο ιστότοπος μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους για να σας επιτρέψει να επισκέπτεστε εύκολα άλλους διαδικτυακούς τόπους ή Κοινωνικά Δίκτυα. Ωστόσο, μόλις χρησιμοποιήσετε αυτούς τους συνδέσμους, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο σε αυτόν τον άλλο Ιστότοπο στον οποίο θα μεταβείτε. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία και το απόρρητο των πληροφοριών που παρέχετε κατά την επίσκεψη σας σε αυτούς και οι εν λόγω ιστότοποι δεν διέπονται από αυτήν τη Πολιτική Απορρήτου. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να εξετάζετε τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων που ισχύει για τους εν λόγω Ιστότοπους.

Τρίτες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ξενοδοχείου.

Στον χώρο του ξενοδοχείου δραστηριοποιούνται τρίτες επιχειρήσεις για την παροχή υπηρεσιών και προιόντων προς εσάς. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία και το απόρρητο των πληροφοριών που παρέχετε κατά την επίσκεψη σας σε αυτές και οι εν λόγω επιχειρήσεις δεν διέπονται από αυτήν τη Πολιτική Απορρήτου. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να εξετάζετε τη Πολιτική Απορρήτου που ισχύει για τις εν λόγω επιχειρήσεις.

Αναλυτικά οι τρίτες επιχειρήσεις που λειτουργούν στον χώρο του ξενοδοχείου είναι οι παρακάτω:

  • Sun Rent A Car
  • Χρυσοχοείο Νικολιδακη
  • Δερμάτινα είδη Αναστάσιος Κοντός
  • Φωτογράφος Wilder Klaus
  • Ζωγράφος Μαρούδα Δήμητρα

Τροποποιήσεις στην παρούσα πολιτική

Η Ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί αυτή τη Πολιτική Απορρήτου και τις σχετικές πρακτικές που ακολουθεί ανά πάσα στιγμή προκειμένου να ανταποκρίνεται στις αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον, τις επιχειρηματικές ανάγκες ή να ικανοποιεί τις ανάγκες των υποκειμένων, των ιδιοκτησιών, των στρατηγικών συνεργατών και των παρόχων υπηρεσιών χωρίς ειδοποίηση. Τέτοιες αλλαγές, τροποποιήσεις, προσθήκες ή διαγραφές στην Πολιτική Απορρήτου θα αντικαθιστούν προηγούμενες κοινολογήσεις και θα τίθενται σε ισχύ αμέσως με την δημοσίευση τους.

Οι ενημερωμένες εκδόσεις θα δημοσιεύονται στον Ιστότοπο του Ξενοδοχείου στην παρακάτω διεύθυνση και θα φέρουν ημερομηνία δημοσίευσης, ώστε να γνωρίζετε πάντα πότε ενημερώθηκε για τελευταία φορά η πολιτική.

https://www.rodospalladium.gr/el/guest-privacy-notice-379.htm

Σας συνιστούμε να ελέγχετε συχνά τον ιστότοπο μας για να δείτε την ισχύουσα πολιτική περί απορρήτου και να βεβαιωθείτε ότι είστε σύμφωνοι με οποιεσδήποτε αλλαγές έχουν γίνει σε αυτήν. Για παλαιότερες εκδόσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  • placeholder
    Magnifying_glass_with_focus_on_paper cropped 2600x738
overlayplaceholder

Πολιτική Απορρήτου

Ενημέρωση

για την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πελατών και Επισκεπτών Δικτυακού Τόπου

Έκδοση 1.0
20.01.2019

Εισαγωγή

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ισχύει για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (εφεξής "Προσωπικά Δεδομένα"), ως πελάτης του ξενοδοχείου ή επισκέπτης του Ιστότοπου μας (εφεξής "Πελάτης" ή "Επισκέπτης" ή "εσείς"), που γίνεται από την εταιρεία «ΡΕΞΕΚΑ Α.Ε» (εφεξής "Ξενοδοχείο" ή "Ξενοδοχείο Rodos Palladium" ή "εμείς").

Ως πελάτης του ξενοδοχείου ή επισκέπτης του Ιστότοπου μας έχετε δικαίωμα στην προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σας. Το Ξενοδοχείο σέβεται την ιδιωτικότητα σας και τα προσωπικά σας δεδομένα και ενεργεί πάντα συμμορφούμενο με τη Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Το ξενοδοχείο επίσης δεσμεύεται να ενεργεί με διαφάνεια όσον αφορά τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του.

Με τον όρο «Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» (εφεξής "Νομοθεσία") εννοούμε το σύνολο των νόμων, κανονισμών, οδηγιών κλπ., Ελληνικών ή Ευρωπαικών που αφορούν την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια αυτών.

Βασικά αλλά όχι αποκλειστικά νομοθετήματα αποτελούν ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR), η Οδηγία ePrivacy για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, καθώς και κάθε άλλη Γνώμη ή Κατευθυντήρια Γραμμή που έχει εκδοθεί από την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά και να φυλάξετε την παρούσα πολιτική με την οποία σας εξηγείται ρητά πώς και γιατί συλλέγουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, τι κάνουμε με αυτά, πόσο καιρό τα διατηρούμε, με ποιόν τα μοιραζόμαστε, πώς τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που μπορείτε να έχετε σχετικά με αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε πάντοτε πλήρως ενήμεροι ως προς τους τρόπους και  τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιούμε τα εν λόγω δεδομένα καθώς και τα δικαιώματά σας σύμφωνα με τη Νομοθεσία.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Το Ξενοδοχείο σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων ενεργεί ως «Υπεύθυνος Επεξεργασίας». Αυτό σημαίνει ότι το Ξενοδοχείο είναι υπεύθυνο για να αποφασίζει τους τρόπους με τους οποίους και τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγει και χρησιμοποιεί («επεξεργάζεται») τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι:

ΡΕΞΕΚΑ Α.Ε
Rodos Palladium Hotel
Καλλιθέα, Ρόδος, 85100, Ελλάδα
Τηλ : +30 22410 57300
Φαξ : +30 22410 86424
E-mail: info@rodospalladium.gr
https://www.rodospalladium.gr

Αρχές Επεξεργασίας

Στα πλαίσια της συμμόρφωσης με τη Νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και ειδικότερα:

  • Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας Δεδομένα με δίκαιο, νόμιμο, θεμιτό, σαφή, αντικειμενικό και διαφανή τρόπο.
  • Συλλέγουμε τα δεδομένα σας μόνο για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς που θεωρούμε κατάλληλους και σας έχουν εξηγηθεί επαρκώς. Επίσης, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν με κανέναν άλλο τρόπο παρά μόνο αποκλειστικά για τους σκοπούς αυτούς.
  • Συλλέγουμε και διατηρoύμε τα ελάχιστα δυνατά δεδομένα, τα οποία είναι κατάλληλα, συναφή και απολύτως αναγκαία για τους σκοπούς επεξεργασίας.
  • Βεβαιώνουμε ότι τα δεδομένα είναι σωστά και θα διατηρούνται επικαιροποιημένα και με ακρίβεια.
  • Θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα τα χρειαζόμαστε για την εκπλήρωση κάθε σκοπού επεξεργασίας.
  • Θα φροντίσουμε να τα αποθηκεύουμε με την ενδεδειγμένη ασφάλεια.
  • Τα επεξεργαζόμαστε με τρόπο που να διασφαλίζει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά τρόπο παράνομο ή αντίθετο στη βούλησή σας.

Νόμιμη Βάση Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα σύμφωνα με τουλάχιστον μία από τις νόμιμες βάσεις που αναφέρονται ειδικότερα παρακάτω:

  • Η επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης.
  • Η επεξεργασία γίνεται με βάση τη συγκατάθεσή σας, που έχει δοθεί για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με το νομοθετικό πλαίσιο που υποχρεώνει το Ξενοδοχείο στην διατήρηση και επεξεργασία συγκεκριμένων κατηγοριών προσωπικών δεδομένων.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη ζωτικού σας συμφέροντος ή άλλου φυσικού προσώπου.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει το Ξενοδοχείο ή τρίτος εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύουν τα δικά σας συμφέροντα, θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες αναφορικά με την προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στο Ξενοδοχείο.

Προσωπικά Δεδομένα που Συλλέγουμε και Επεξεργαζόμαστε

Τα Προσωπικά Δεδομένα είναι οποιαδήποτε πληροφορία που σχετίζεται με εσάς ως αναγνωρίσιμο άτομο. Αναλυτικά τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε περιγράφονται παρακάτω:

  • Στοιχεία σχετικά με την ταυτότητά σας (το όνομα, το επίθετο, φύλο, ημερομηνία γέννησης,  οικογενειακή κατάσταση, αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου, εθνικότητα, χώρα διαμονής, επάγγελμα, κ.λ.π.)
  • Στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση κατοικίας, οι αριθμοί τηλεφώνου ή φαξ, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλπ.)
  • Στοιχεία που σχετίζονται με τη διαμονή σας (προτιμήσεις δωματίων,  ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης, ονοματεπώνυμα,  ημερομηνίες γέννησης και αριθμοί δελτίων ταυτότητας ή διαβατηρίων των ατόμων που θα διαμένουν στο δωμάτιο).
  • Πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση προϊόντων (φαγητά, ποτά), παροχή υπηρεσιών (μετακινήσεις, spa, αναψυχή, κτλ.), συμμετοχή σε δράσεις στον χώρο του ξενοδοχείου και των ενδεχόμενων σχετικών χρεώσεων και λογαριασμών.
  • Χρηματοοικονομικές πληροφορίες όπως στοιχεία σχετικά με τον τρόπο πληρωμής, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, ο αριθμός φορολογικού μητρώου οι αναλυτικές δαπάνες και το ιστορικό συναλλαγών. 
  • Ειδικά αιτήματα, και άλλες προτιμήσεις που αφορούν τη διαμονή σας για την ικανοποίηση ιδιαίτερων περιστάσεων (επαγγελματικών, υγείας, κοινωνικών, ψυχαγωγίας, θρησκευτικών, κτλ)
  • Στοιχεία που σχετίζονται με τη υγεία σας, τυχόν αλλεργίες, τις διατροφικές προτιμήσεις σας, κ.λ.π.
  • Πληροφορίες που παρέχετε σχετικά με τις προτιμήσεις σας ως προς την δυνατότητα του ξενοδοχείου να επικοινωνεί μαζί σας πχ για την αποστολή ενημερωτικής αλληλογραφίας.
  • Δεδομένα που συλλέγονται από συστήματα ελέγχου της ασφάλειας του Ξενοδοχείου και των Πελατών όπως μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV).
  • Δεδομένα υγείας, κλήση ιατρού, συμπτώματα, ιατρικό ιστορικό, στοιχεία προσωπικού ιατρού που συλλέγονται είτε από εσάς τους ίδιους είτε από συγγενικά ή φιλικά σας πρόσωπα σε περίπτωση ασθένειας, τραυματισμού, ατυχήματος ή έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο ξενοδοχείο.
  • Δεδομένα σχετικά με καταγγελίες, παράπονα ή αντιρρήσεις που μπορεί να έχετε υποβάλει.
  • Λεπτομέρειες που αφορούν το επίπεδο ικανοποίησης σας σε ότι αφορά τα προϊόντα, τις υπηρεσίες μας και γενικότερα την εμπειρία σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Όταν χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο μας, συγκεντρώνουμε και πληροφορίες αυτόματα, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Αυτές περιλαμβάνουν στοιχεία όπως τις ρυθμίσεις γλώσσας, τη διεύθυνση IP, την τοποθεσία, τις ρυθμίσεις συσκευής, το λειτουργικό σύστημα της συσκευής, την ώρα χρήσης, το URL ανακατεύθυνσης κτλ. Μπορεί επίσης να συγκεντρώσουμε δεδομένα μέσω cookies. Tα cookies είναι μικρά αρχεία που αποθηκεύει ένας ιστότοπος στον υπολογιστή ενός επισκέπτη και στα οποία ο Ιστότοπος έχει πρόσβαση με στόχο την ανάλυση της συμπεριφοράς του χρήστη. Αναλυτικά τόσο τα είδη των Cookies που υπάρχουν όσο και το είδος της επεξεργασίας που γίνεται περιγράφονται σε ξεχωριστή πολιτική (Cookies Policy)

Χρησιμοποιούμε επίσης το Google Analytics για να αναλύσουμε τη χρήση του Ιστότοπου μας. Το Google Analytics παράγει στατιστικές και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αναφορών. Αναλυτικά τα είδη επεξεργασίας που γίνονται μέσω του Google Analytics περιγράφονται σε ξεχωριστή πολιτική (Cookies Policy)

Σε περίπτωση εγγραφής ή / και πρόσβασης μέσω λογαριασμού τρίτων συστημάτων (Social Login), μπορούμε να συλλέξουμε και να αποκτήσουμε πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες του προφίλ του χρήστη από το αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο μόνο για εσωτερικούς διοικητικούς σκοπούς ή / και για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω.

Δεν επεξεργαζόμαστε δεδομένα ανηλίκων χωρίς την συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα.

Επεξεργασία ειδικών κατηγοριών προσωπικών δεδομένων

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ορίζει ειδικές κατηγορίες δεδομένων που πρέπει να τυγχάνουν επεξεργασίας σύμφωνα με αυστηρότερες διαδικασίες όπως για παράδειγμα τα δεδομένα υγείας. Η επεξεργασία τέτοιων δεδομένων γίνεται μόνο όταν μας δοθούν από εσάς ενδεχομένως στα πλαίσια ενός αιτήματος σας (πχ διατροφικές αλλεργίες) ή αν απαιτείται από τους ισχύοντες νόμους ή κανονισμούς.

Τρόπος συλλογής και πηγή των Δεδομένων προσωπικού Χαρακτήρα

Η συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται συνήθως από εσάς τους ίδιους ενδέχεται όμως  γίνει συλλογή Προσωπικών σας Δεδομένων και από άλλες πηγές όπως παρακάτω:

  • Από ταξιδιωτικούς πράκτορες, επιχειρηματικούς συνεργάτες, και τρίτα συστήματα (πχ κρατήσεων).
  • Από πληροφορίες που δημιουργούνται για εσάς όταν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
  • Από μέλη της οικογένειας σας, συνεργάτες ή δικαιούχους προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Από τον Ιστότοπο μας
  • Από επιχειρηματικούς εταίρους (για παράδειγμα, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστές), δικαιούχους λογαριασμών ή άλλους που αποτελούν μέρος της παροχής των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.

Σκοπός Συλλογής και Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων

Επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Για την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης και προκειμένου να εκπληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις όπως η παροχή και ολοκλήρωση μιας κράτησης, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης πληρωμών, η παροχή και ολοκλήρωση της συμβατικής υπηρεσίας διαμονής, καθώς και πρόσθετες υπηρεσίες που ζητήσατε.
  • Για την διαχείριση αιτημάτων που έχετε υποβάλει.
  • Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στα ειδικά αιτήματα, και άλλες προτιμήσεις που αφορούν τη διαμονή σας για την ικανοποίηση ιδιαίτερων περιστάσεων (επαγγελματικών, υγείας, κοινωνικών, ψυχαγωγίας, θρησκευτικών, κτλ)
  • Για την προστασία των ζωτικών σας συμφερόντων.
  • Για την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος.
  • Για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων του Ξενοδοχείου (ή τρίτου) με την προϋπόθεση ότι έναντι των συμφερόντων αυτών δεν υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες των Επισκεπτών.
  • Για να διαχειριστούμε αιτήματα επικοινωνίας σας μέσω των καναλιών που παρέχονται για το σκοπό αυτό.
  • Για τη συμμόρφωση με το νομοθετικό πλαίσιο που υποχρεώνει το Ξενοδοχείο στην διατήρηση και επεξεργασία συγκεκριμένων κατηγοριών προσωπικών δεδομένων όπως για παράδειγμα η συμμόρφωση με νόμιμα αιτήματα από τις αρχές εφαρμογής του νόμου όπως η αστυνομία ή οι φορολογικές αρχές.
  • Για τη διαχείριση παραπόνων, παρατηρήσεων, καταγγελιών, συμβάντων, ασθενειών, ατυχημάτων, τραυματισμού ή έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο ξενοδοχείο.
  • Για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ή με άλλη σχετική επαφή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Για την παροχή εξατομικευμένης πληροφόρησης, προσφορών και υπηρεσιών κατά την διάρκεια της διαμονής σας.
  • Για ενέργειες άμεσου Μάρκετινγκ όπως ενημερωτικής αλληλογραφίας και προωθητικών επικοινωνιών για νέα προϊόντα και υπηρεσίες ή άλλες προσφορές που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν μέσω του φυσικού ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κινητών συσκευών ή κοινωνικών δικτύων (με τη συγκατάθεσή σας).
  • Για ενέργειες άμεσου Μάρκετινγκ μέσω της δημοσίευσης φωτογραφιών και βίντεο σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα (με τη συγκατάθεσή σας).
  • Για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών προώθησης και της διαφήμισης.
  • Για τον εντοπισμό, τη διερεύνηση και πρόληψη απάτης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων. Για τους σκοπούς αυτούς, τα προσωπικά δεδομένα μπορεί να κοινοποιηθούν σε τρίτα μέρη, όπως στις αρχές εφαρμογής του νόμου, και σε εξωτερικούς συμβούλους.
  • Για την βελτίωση εμπειρίας του επισκέπτη, της λειτουργίας της επιχείρησής μας και των επιχειρηματικών συνεργατών μας, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και την αναθεώρηση και βελτίωση των σημερινών προϊόντων και υπηρεσιών και δραστηριοτήτων προώθησης μέσω πληροφοριών που μας παρέχονται από τα σχόλια και τις αξιολογήσεις σας.
  • Για την ασφάλεια σας,  την προστασία σας και προκειμένου να αποφευχθούν παράνομες ενέργειες σε βάρος σας.

Κάποιες από τις ανωτέρω περιπτώσεις επεξεργασίας αλληλοκαλύπτονται σε ορισμένο βαθμό και συνολικά αποτελούν νόμιμες βάσεις και θεμιτούς σκοπούς στο πλαίσιο των οποίων επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί ή για άλλους σκοπούς συμβατούς με τους αρχικούς. Έαν απαιτηθεί να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά σας δεδομένα για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, θα ενημερωθείτε σχετικά και θα σας γνωστοποιηθεί η νομική βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η επεξεργασία ή ενδεχομένως θα ζητηθεί η συγκατάθεση σας.

Σε κάθε περίπτωση, η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις αρχές του παρόντος και τους κανόνες της Νομοθεσίας περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του profiling

Δεν λαμβάνουμε αποφάσεις οι οποίες μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε εσάς, συμπεριλαμβανομένου του profiling, κατά τρόπο  αυτοματοποιημένο (λήψη απόφασης αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικού συστήματος χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή)

Πότε και πώς μοιραζόμαστε ή κοινοποιούμε Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που λαμβάνουμε με άλλους

Στο πλαίσιο λειτουργίας του και προκειμένου να εκπληρώσει τις συμβατικές και νομικές υποχρεώσεις του για τους σκοπούς που περιλαμβάνονται σε αυτήν την Πολιτική Απορρήτου το Ξενοδοχείο ενδέχεται να διαβιβάσει ορισμένα προσωπικά δεδομένα σε τρίτους συμπεριλαμβανομένων πιστωτικών ιδρυμάτων, φορολογικών αρχών, γραφείων παροχής  λογιστικών υπηρεσιών, ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτών, συνεργαζόμενων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, γιατρών, δικηγόρων, φορέων υγείας, παρόχων συντήρησης, διαφόρων παρόχων υπηρεσιών, κτλ. και γενικότερα σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος απαιτείται για την εκπλήρωση των κανονιστικών και νομικών υποχρεώσεων του.

Η διαβίβαση των δεδομένων θα γίνεται με την διασφάλιση (όπου είναι εφικτό) ότι αυτά τα τρίτα μέρη επεξεργάζονται τα δεδομένα σας με απόλυτη εμπιστευτικότητα, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία τους σύμφωνα με τις πολιτικές μας και δεν χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα για δικούς τους σκοπούς ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό πλην αυτών που έχουν συμφωνηθεί.

Συγκεκριμένα δεδομένα μπορούν να διαβιβαστούν σε συγγενικά σας πρόσωπα μετά από προηγούμενη συγκατάθεσή σας ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πέραν των ανωτέρω, το Ξενοδοχείο δεν θα διαβιβάσει προσωπικά δεδομένα σε κανένα τρίτο μέρος εκτός εάν μόνο είναι νομικά υποχρεωμένο να το πράξει ή όταν πρέπει να συμμορφωθεί με τα συμβατικά και νομικά του καθήκοντα (οι φορολογικές αρχές ή η αστυνομία εκπλήρωση των ελεγκτικών μας καθηκόντων)

Το Ξενοδοχείο δεν θα πωλήσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και δεν θα επιτρέψει σε τρίτους να πωλούν τα δεδομένα που έχει διαβιβάσει σε αυτούς.

Συνεργαζόμαστε με τρίτες εταιρείες για να σας προσφέρουμε υπηρεσίες ηλεκτρονικών κρατήσεων όπως η booking.com ή Web Hotelier και Channel Managers. Παρόλο που εμείς παρέχουμε το περιεχόμενο σε αυτούς τους ιστοχώρους και εσείς πραγματοποιείτε κράτηση απευθείας σε εμάς, η επεξεργασία των κρατήσεων γίνεται από την τρίτες εταιρείες. Τα στοιχεία που δίνετε σε αυτές τις τρίτες εταιρείες αποθηκεύονται σε μία ή περισσότερες βάσεις δεδομένων που φιλοξενούνται από αυτές. Αυτές οι τρίτες εταιρείες δεν χρησιμοποιούν ή δεν έχουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες για σκοπούς άλλους από την διαχείριση των κρατήσεων.

Αποκάλυψη Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Θα χρησιμοποιήσουμε και θα αποκαλύψουμε προσωπικά δεδομένα όπως πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο ή κατάλληλο:

  • Στις αρχές εφαρμογής του νόμου και σε άλλες κυβερνητικές αρχές στον βαθμό που απαιτείται από τον νόμο ή είναι απολύτως απαραίτητο για την πρόληψη, τον εντοπισμό ή τη δίωξη ποινικών αδικημάτων και απάτης.
  • Για να συμμορφωθούμε με το εφαρμοστέο δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των νόμων εκτός της χώρας διαμονής σας.
  • Για να συμμορφωθούμε με τη νομική διαδικασία.
  • Για να ανταποκριθούμε σε αιτήματα από δημόσιες και κρατικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των αρχών εκτός της χώρας διαμονής σας, και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις εθνικής ασφάλειας ή επιβολής του νόμου.
  • Για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Διεθνείς Διαβιβάσεις Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε τρίτες χώρες

Mερικές φορές τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να μεταφερθούν σε τρίτες χώρες εκτόε της ΕΕ για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική. Η διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα προς τρίτη χώρα ή διεθνή οργανισμό μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκτιμήσει ότι αυτές οι τρίτες χώρες προσφέρουν επαρκές επίπεδο προστασίας ή υπάρχουν κατάλληλες διασφαλίσεις και εγγυήσεις (πχ τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που έχουν λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και υπό την προϋπόθεση ότι υφίστανται εκτελεστά δικαιώματα και αποτελεσματικά ένδικα μέσα για εσάς.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα δεδομένα σας

Θα διατηρήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για την περίοδο που είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των σκοπών που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου εφόσον είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των συμβατικών και νομικών υποχρεώσεων μας, εκτός εάν απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο η παρατεταμένη περίοδος διατήρησης ή εάν ο Χρήστης ζητήσει την απόσυρσή τους από εμάς, αντιτάσσεται ή ανακαλεί τη συγκατάθεσή τους.

Τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό των περιόδων κράτησής μας περιλαμβάνουν:

  • Το χρονικό διάστημα που έχουμε μια συνεχή σχέση μαζί σας και σας παρέχουμε τις Υπηρεσίες μας
  • Εάν έχετε μια κράτηση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί
  • Εάν υπάρχει μια νομική υποχρέωση που μας επιβάλει την διατήρηση (για παράδειγμα, ορισμένοι νόμοι απαιτούν από εμάς να τηρούμε τα αρχεία των συναλλαγών σας για μια ορισμένη χρονική περίοδο, πριν να τα διαγράψουμε)
  • Κατά πόσον η διατήρηση ενδείκνυται λαμβάνοντας υπόψη τη νομική και φορολογική μας κατάσταση
  • Για όσο διάστημα έχουμε λογικές επιχειρηματικές ανάγκες, όπως η διαχείριση της σχέσης μας με σας και η διαχείριση των λειτουργιών μας
  • Για όσο διάστημα κάποιος θα μπορούσε να προσφύγει εναντίον μας.
  • Περιόδους διατήρησης σύμφωνα με νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις ή οδηγίες.

Εάν η συλλογή δεδομένων βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας, αυτά μπορούν να διαγραφούν ανά πάσα στιγμή μετά την απόσυρση της συγκατάθεσης σας.

Τα δεδομένα σας ενδέχεται επίσης να διαγραφούν σε μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις: 

  • όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς που συλλέγονται
  • όταν η διαγραφή είναι απαραίτητη προκειμένου να συμμορφωθούμε στις νομικές μας υποχρεώσεις
  • κατόπιν αιτήματός σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν επιτακτικοί νομικοί λόγοι που να απαιτούν τη διατήρησή της.
     

Τα δεδομένα θα καταστραφούν με ασφαλή τρόπο όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα. Ενδέχεται η εταιρεία να χρειαστεί να διατηρήσει κάποια οικονομικά δεδομένα για νόμιμους σκοπούς (π.χ. λογιστικά θέματα).

Τα Δικαιώματα σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που τίθενται στη Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έχετε τα εξής δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Δικαίωμα ενημέρωσης διαφάνειας: Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε ποιος επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, πώς τα επεξεργάζεται, ποια είναι αυτά και για ποιον λόγο.
  • Δικαίωμα πρόσβασης. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε δωρεάν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Δικαίωμα διόρθωσης. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση ανακριβών προσωπικών δεδομένων και συμπλήρωσης ελλιπών στοιχείων.
  • Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»). Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή προσωπικών σας δεδομένων, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως όταν τα δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, έχετε ανακαλέσει τη συγκατάθεσή σας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για επεξεργασία, τα δεδομένα έχουν υποβληθεί σε παράνομη επεξεργασία, κτλ. Η διαγραφή δεν μπορεί να εφαρμοστεί όταν η επεξεργασία είναι απαραίτητη μεταξύ άλλων για την τήρηση νομικής υποχρέωσης του Ξενοδοχείου, για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον, για την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στο Ξενοδοχείο, για λόγους δημόσιου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας, για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων κτλ.
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων όταν αμφισβητείται η ακρίβειά τους, η επεξεργασία είναι παράνομη, τα δεδομένα δεν χρειάζονται πλέον στον υπεύθυνο επεξεργασίας ή έχετε αντιρρήσεις ως προς την αυτοματοποιημένη επεξεργασία.
  • Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη μεταφορά των δεδομένων σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας όταν αυτό είναι τεχνικά εφικτό.
  • Δικαίωμα εναντίωσης. Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγεται το δημόσιο συμφέρον. Το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε ορισμένες μορφές επεξεργασίας των προσωπικών σας πληροφοριών, ώστε να μην υπόκεινται στις νομικές συνέπειες της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας ή μορφοποίησης.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει έννομου συμφέροντος ή δημόσιου συμφέροντος, έχετε το δικαίωμα να εκφράσετε τη διαφωνία σας ανά πάσα στιγμή σε σχέση με αυτήν τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε περίπτωση που έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας για τη χρήση κάποιων δεδομένων σας, έχετε επίσης το απεριόριστο δικαίωμα να την αποσύρετε ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσης σας σημαίνει ότι θα σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων που είχατε προηγουμένως δώσει τη συγκατάθεσή σας. Το Ξενοδοχείο βέβαια διατηρεί το δικαίωμα να κρίνει ποιες πληροφορίες πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί προκειμένου να εκπληρώσει τις φορολογικές και νόμιμες εν γένει υποχρεώσεις του. Δεν θα υπάρξουν συνέπειες για την ανάκληση της συγκατάθεσής σας πέρα από την αδυναμία του Ξενοδοχείου να εκτελέσει την εν λόγω επεξεργασία.

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας επικοινωνώντας με το Ξενοδοχείο ή μέσω αποστολής email στην ηλεκτρονική διεύθυνση privacy@rodospalladium.gr ή χρησιμοποιώντας την Φόρμα Αίτησης Υποκειμένου Δεδομένων. Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας εγγράφως με αίτημα, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την διεκπεραίωση του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του και θα σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του. Αν δεν λάβετε απάντηση εντός 30 ημερών ή δεν είστε ικανοποιημένοι με την απάντηση μας, έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, η οποία επιβάλλει τους νόμους περί προστασίας δεδομένων, εάν έχετε ανησυχίες για το πώς το Ξενοδοχείο επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα ή είστε δυσαρεστημένοι από την απάντησή μας στην καταγγελία ή το αίτημά σας.

Αρχή  Προστασίας  Δεδομένων  Προσωπικού  Χαρακτήρα
Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλ: +30-210 6475600
Φαξ: +30-210 6475628
email: contact@dpa.gr
http://www.dpa.gr

Προστασία των προσωπικών δεδομένων σας

Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μια σειρά διαφορετικών πόρων, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αρχείου, του Ιστότοπου, του συστήματος διαχείρισης του Ξενοδοχείου (Property Management System) και άλλα συστήματα πληροφορικής (συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - email). Τα δεδομένα φυλάσσονται στο σύνολο και τη μορφή στην οποία υποβάλλονται, χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση στο περιεχόμενό τους.

Έχουμε θεσπίσει μια σειρά τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας για να αποτρέψουμε τη χρήση ή την πρόσβαση των προσωπικών σας πληροφοριών με μη εξουσιοδοτημένο ή παράνομο τρόπο, την τυχαία απώλεια ή βλάβη της ακεραιότητάς τους, την αλλαγή ή την αποκάλυψή τους. Επιπλέον, περιορίζουμε την πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες μόνο σε εκείνους που έχουν επιχειρηματική ανάγκη να γνωρίζουν. Θα επεξεργάζονται μόνο τα προσωπικά σας στοιχεία σύμφωνα με τις οδηγίες μας και υπόκεινται σε υποχρέωση εμπιστευτικότητας. Τα Προσωπικά Δεδομένα σας θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από τρίτο Εκτελούντα την Επεξεργασία μόνον εάν αυτός δέχεται να συμμορφωθεί με τα συγκεκριμένα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας των δεδομένων.

Σε ενδεχόμενη παραβίαση της ασφάλειας των δεδομένων θα ειδοποιήσουμε εσάς και τυχόν εφαρμοστέους ρυθμιστικούς φορείς όπου θα είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να το πράξουμε.

Ερωτήματα, Προβληματισμοί ή Παράπονα

Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την Πολιτική Απορρήτου, αν θέλετε να υποβάλετε κάποιο παράπονο σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων από το Ξενοδοχείο ή τους συνεργάτες του έχετε το δικαίωμα να επικοινωνήσετε μαζί μας. Τα στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται στις ενότητες Υπεύθυνος Επεξεργασίας και Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Συνδέσεις με άλλες ιστοσελίδες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media)

Ο ιστότοπος μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους για να σας επιτρέψει να επισκέπτεστε εύκολα άλλους διαδικτυακούς τόπους ή Κοινωνικά Δίκτυα. Ωστόσο, μόλις χρησιμοποιήσετε αυτούς τους συνδέσμους, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο σε αυτόν τον άλλο Ιστότοπο στον οποίο θα μεταβείτε. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία και το απόρρητο των πληροφοριών που παρέχετε κατά την επίσκεψη σας σε αυτούς και οι εν λόγω ιστότοποι δεν διέπονται από αυτήν τη Πολιτική Απορρήτου. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να εξετάζετε τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων που ισχύει για τους εν λόγω Ιστότοπους.

Τρίτες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ξενοδοχείου.

Στον χώρο του ξενοδοχείου δραστηριοποιούνται τρίτες επιχειρήσεις για την παροχή υπηρεσιών και προιόντων προς εσάς. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία και το απόρρητο των πληροφοριών που παρέχετε κατά την επίσκεψη σας σε αυτές και οι εν λόγω επιχειρήσεις δεν διέπονται από αυτήν τη Πολιτική Απορρήτου. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να εξετάζετε τη Πολιτική Απορρήτου που ισχύει για τις εν λόγω επιχειρήσεις.

Αναλυτικά οι τρίτες επιχειρήσεις που λειτουργούν στον χώρο του ξενοδοχείου είναι οι παρακάτω:

  • Sun Rent A Car
  • Χρυσοχοείο Νικολιδακη
  • Δερμάτινα είδη Αναστάσιος Κοντός
  • Φωτογράφος Wilder Klaus
  • Ζωγράφος Μαρούδα Δήμητρα

Τροποποιήσεις στην παρούσα πολιτική

Η Ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί αυτή τη Πολιτική Απορρήτου και τις σχετικές πρακτικές που ακολουθεί ανά πάσα στιγμή προκειμένου να ανταποκρίνεται στις αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον, τις επιχειρηματικές ανάγκες ή να ικανοποιεί τις ανάγκες των υποκειμένων, των ιδιοκτησιών, των στρατηγικών συνεργατών και των παρόχων υπηρεσιών χωρίς ειδοποίηση. Τέτοιες αλλαγές, τροποποιήσεις, προσθήκες ή διαγραφές στην Πολιτική Απορρήτου θα αντικαθιστούν προηγούμενες κοινολογήσεις και θα τίθενται σε ισχύ αμέσως με την δημοσίευση τους.

Οι ενημερωμένες εκδόσεις θα δημοσιεύονται στον Ιστότοπο του Ξενοδοχείου στην παρακάτω διεύθυνση και θα φέρουν ημερομηνία δημοσίευσης, ώστε να γνωρίζετε πάντα πότε ενημερώθηκε για τελευταία φορά η πολιτική.

https://www.rodospalladium.gr/el/guest-privacy-notice-379.htm

Σας συνιστούμε να ελέγχετε συχνά τον ιστότοπο μας για να δείτε την ισχύουσα πολιτική περί απορρήτου και να βεβαιωθείτε ότι είστε σύμφωνοι με οποιεσδήποτε αλλαγές έχουν γίνει σε αυτήν. Για παλαιότερες εκδόσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κοινοποιήστε τη σελίδα
TOP
https://www.rodospalladium.gr
37.9778
23.7278